Sök evenemang

Ti On To Fre
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

Antti-Ville Reinikainen

Evenemanget har redan ägt rum.
Antti-Ville Reinikainen kombinerar skulptur och installationskonst. De resulterande konstverken påminner om bortglömda föremål man kan hitta på en byggplats: en grävmaskins rostiga skopa, en lyftkrans förarhytt eller en skrotgrip. Verkens anslående konstruktioner utmanar gravitationen och sjunker in i väggarna då de intar sin plats i galleriet. De är som melankoliska visioner. Verken är gjorda i blandteknik, men deras materiella kärna är konstruktionerna i trä som döljs av en ytbehandling i många lager och av element som förverkligats med olika gjutningstekniker.

I verkens förverkligande möts det minutiöst gjorda planeringsarbetet och de intuitiva experimenten. Den exakt och målmedvetet konstruerade stora skrotgripen greppar trots allt drivved, trasiga målardukar och många andra slags fragment. Att kontrollera och förlora kontrollen är kärntematiken som också syns i förverkligandet av utställningens verk. I de drömlika verken blandar sig naturens element med verktyg som används för att övervaka, tygla och styra. Med hjälp av underkastelse och fixering, förträngningar och öppningar, behandlar verkhelheten människans förhållande till sönderfall och flyktighet.

Antti-Ville Reinikainen (f. 1980) är en bildkonstnär som bor och arbetar i Helsingfors. Han arbetar huvudsakligen med skulpturtekniker men förenar dem ofta med andra former av bildkonst, som till exempel videokonst och måleri. Han är också aktiv i Galleria Huutos styrelse. ”Antauma” är Antti-Ville Reinikainens sextonde separatutställning.

Utställningen har fått stöd av Finska Kulturfonden.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Galleri Huuto
Eriksgatan 36 / Kalevagatan 4
00151 Helsingfors
09 676 330

Mest visade

Våra tips