Sök evenemang

Ti On To Fre
23242526272829
30123456
78910111213
14151617181920

Océane Bruel

Evenemanget har redan ägt rum.
Vernissage, fredag 22 februari 2019, klockan 17.00-19.00. Välkommen!

För utställningen vid MUU Kabel har Océane Bruel skapat en skulpturinstallation som härrör sig från hennes intima upplevelser i vardagen. Arbetet berör sårbarhet och situationer där det samtida livets system genomsyrar våra kroppar, viljor och medvetanden. Hur ska man hantera den kroppsliga osäkerheten som kommer med dessa täta möjligheter och virtualiteter?

Arbetet består av fysiska ingrepp i ringa material, så som skummadrasser, bärväskor och lamellgardiner. Tillsammans med dessa material bidrar diverse mindre gester (med vax, lera, objekt osv.) till en plats med existentiella omfamningar och strupgrepp. Utställningen sker huvudsakligen i ett horisontellt utrymme, skulpturer och objekt är utspridda på golvet med oändliga mönster. Även om materialen som finns till hands är betydelsefulla, sker där samtidigt något annat. Våra sinnesorgan erfar efterbilder och utdragna hägringar. Några ord uppslukas i mellanrummet.

Liksom avdomnade fingrar vid glömda lösenord.

Océanes arbetsprocess kan gestaltas som ett nynnande av en personlig refräng i en värld av släta ambitioner. Refrängen är både ett sätt att skapa en plats åt sig själv, men också ett sätt att ta steg bort från det. Ibland är det ok att vara trött på att vara någon och bara lyssna på techno. Djupt i känslan av det oundvikliga kan det finnas tröst i vällust. Ett lugnt, förföriskt mörker. Närmare klockan 4.00 på morgonen finns det en återkommande rusningstid vid solar plexus, och klibbiga påtryckningar tar form.

I confess, I burned a hole in the mattress
Yes, yes, it was me, I plead guilty
And at the count of three I pull back the duvet
Make my way to the refrigerator
One dry potato inside, no lie, not even bread
Jam, when the light above my head went bam!
I can’t see, something’s all over me, greasy
Insomnia please release me and let me dream

– Maxi Jazz (Faithless)

Océane Bruel (f. 1991, Frankrike) arbetar med det poetiska språkets fysik i skulpturer, utrymmen och i kroppar. Hon bor i Helsingfors, dit hon flyttade 2016 efter att ha fått sin magistergrad i bildkonst från ENSBA Lyon, Frankrike. I Norden har hennes arbeten visats vid AiRSandnes och Landmark – Bergen Kunsthall (Norge), Galleri CC i Malmö (Sverige), Galleri Titanik, Exhibition Laboratory och Asematila i Finland. Hon samarbetar även med Dylan Ray Arnold. På våren 2019 kommer hon att ha en residens vid Cité des Arts i Paris med en utställning vid Galleri Glassbox.

Text : Dylan R.A.

Utställningen understöds av Paulon Säätiö och Centret för konstfrämjande.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
MUU Kabel, Kabelfabriken
Tallbergsgatan 1 C
00180 Helsingfors
09-625 972

Mest visade

Våra tips