Sök evenemang

Ti On To Fre
22232425262728
293012345
6789101112
13141516171819

Trubaduren

Evenemanget har redan ägt rum.
Musikaliskt fyrverkeri
Verdi stod på höjden av sin skaparkraft och slösade frikostigt av sin strålande musik på arior, ensembler och körscener. Det är en tragisk och invecklad berättelse om två bröder som kommit ifrån varandra och blivit fiender. För tonsättaren erbjöd händelserna inspirerande vändningar och starka personlighterer. Med sina smittande melodier och spännande rytmer blev Trubaruden i tiden världens mest populärä opera.

Åldersrekommendation över 12 år. Vänligen observera att föreställningen innehåller starka scener.

En samproduktion av Gran Teatre de Liceu och Ovideon Teatro Campoamor.

Ny version producerad av det berömda operahuset Liceu
Regissör är Joan Antón Rechi och i sin iscensättning introducerar han konstnären Francisco de Goyas berömda etsningar Krigets fasor, som beskriver det brutala kriget just vid händelseplatserna för Trubaduren. Av Goyas verk regissören säger: ”Jag vill förvandla operahuset till en jättelik målarduk. Goya är liksom en berättare, en trubadur som med sin pensel beskriver kärlekens, hämndens, krigets och dödens tragedi – den förstörelse som kriget vållar.” Kontrasten mellan den musikaliska skönheten och de våldsamma krigsscenerna skapar en ny vision av Verdis odödliga opera.

Ett veritabelt musikaliskt fyrverkeri

Med sina eldiga rytmer och undersköna melodier är Trubaduren en av världens mest populära operor. För den som ännu inte sett en enda opera är Trubaduren ett utmärkt val. Dess musikaliska fyrverkeri bjuder med en gång på genrens bästa sidor.

Handlingen
Azucena har rövat bort den ena av grene Lunas två söner i avsikt att döda barnet, men hur det nu var kom hon att döda sin egen son och ta Lunas son till fosterbarn. Inbördeskrig rasar i riket. Manrico och greve Luna kämpar mot varandra ovetande om att de är bröder. En sak har de gemensamt: kärleken till den sköna Leonora. Kriget leder obönhörligen till ett tragisk slut som utmynnar i att greven låter avrätta Manrico. Då avslöjar Azucena sanningen: greven har avrättat sin egen broder.

2 H 45 MIN
1 PAUS (30 MIN)

TEXTNING PÅ FINSKA, SVENSKA OCH ENGELSKA

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Finlands nationalopera och -balett, huvudscenen
Helsingegatan 58
00251 Helsingfors
(09) 4030 21
Biljetter
15-129 €
Arrangör
Finlands nationalopera och -balett

Mest visade

Våra tips