Sök evenemang

Ti On To Fre
17181920212223
24252627282930
31123456
78910111213

SeniorNord: Maria Kalaniemi & Marianne Maans

Evenemanget har redan ägt rum.
Glittrande toner och svallande känslor. Folkmusik, nostalgi och musikaliska guldkorn. Duon Maria Kalaniemi och Marianne Maans bjuder på nyskapande och traditionell finlandssvensk folkmusik. Vackra, medryckande och känslofyllda instrumentallåtar och stämningsfulla folkvisor framförs med dragspel, sång och fiol. Vi får höra egna kompositioner och arrangemang i unika tolkningar. I konserten ingår även låtar ur musikernas solorepertoarer.

Maria Kalaniemi (dragspel, sång) är en internationellt känd dragspelskonstnär, vars musik samlar trogna lyssnarskaror runt om i världen. Kalaniemi har genom sitt omfattande arbete som musiker och pedagog, haft en viktig roll i att förnya dragspelsmusiken ur både nationell och internationell synvinkel. Hennes spelstil har träffande kallats för finländsk dragspelsfado.

Marianne Maans (fiol, sång) är en folkmusiker med rötterna i den Österbottniska fioltraditionen. Hon har stor kännedom om den traditionella folkmusiken och verkar mångsidigt inom området som pedagog, musiker, samt med olika projekt. Marianne har arrangerat musik bl.a. för körer, skapat undervisningsmaterial och fungerat som konstnärlig ledare av musikaliska evenemang. Dessutom kaffeservering, infotorg mm.

Fritt inträde.

Arrangörer är Seniornätverket i Helsingfors och Norr om Stan rf. i samarbete med Malms kulturhus.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Malms kulturhus
Nedre Malms torg 1
00700 Helsingfors
09-3108 0831
Biljetter
Fritt inträde

Mest visade

Våra tips