Sök evenemang

Ti On To Fre
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Nordic Dance Helsingfors Julspecial: Mads Hansens Kapel (DK)

Evenemanget har redan ägt rum.
Välkomna till den andra officiella
NORDIC DANCE HELSINGFORS JULSPECIAL-DANSKVÄLLEN,
där vi firar det framgångsrika andra året av Nordic Dance Helsingfors och dansar oss till julstämning!

Biljetter 10/5 €

Till dans spelar strålande Mads Hansens Kapel från Danmark!

Julspecialen börjar med menuettworkshop med Brages folkdanslag. Menuett har dansats i alla delar av det svenska språkområdet i Finland, men under början av 1900-talet var menuettens kärnområde mellersta och södra Österbotten. Nu har vi ett underbart tillfälle att vara med på den här traditionen! Efter workshopen fortsätter danskvällen tillsammans med Mads Hansens Kapel samt Nordic Dance Helsingfors House Band.

Kom och njut av levande musik, sällskap och varm stämning eller kom och ha din egen lilla julfest på Nordic Dance Helsingfors Julspecial!

OM NORDIC DANCE HELSINGFORS
Nordic Dance Helsingfors -klubbarna är danskvällar som är öppna för alla. Kvällen består av en dansworkshop och social danskväll. Fokus på workshopen och danskvällen är på de finska och andra nordiska danstraditionerna - alltid till levande musik. Man behöver inte ha någon tidigare danserfarenhet men dansklubbarna passar också för de erfarna dansarna. Nordic Dance Helsingfors startades på hösten 2018.

OM MADS HANSENS KAPEL
Mads Hansens Kapel er et ungt og kreativt pust over det danske musikmiljø. Bandets medlemmer har rødder i vidt forskellige genrer, men finder sammen om en fælles kærlighed til den danske traditionsmusik og fornyelsen af den.

Kapellet har siden deres dannelse i 2015 spillet et væld af koncerter – i udlandet såvel som herhjemme. Fra traditionelle baller for folkedansere til gadefesten Distortion for festglade unge københavnere. Deres lyd er drevet af energi, frækhed og en veludviklet humoristisk fingerspitzgefühl. Kapellet er noget, man skal opleve for at forstå.

Martin Strange Lorenzen - klarinett
Jonas Lærke Clausen - fiol
Emil Ringtved Nielsen - bas
Sebastian Boesgaard Bloch Larsen - gitarr
Julian Svejgaard Jørgensen - piano

Julspecialen ordnas i samarbete med Föreningen Brage.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Föreningen Brage
Kaserngatan 28
00130 Helsingfors

Mest visade

Våra tips