Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Lastentapahtumat

Paweł Althamer

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Tervetuloa Pawel Althamer: I (am) –näyttelyn lehdistötilaisuuteen Tennispalatsiin torstaina 28.3.2019 klo 10-11. Tilaisuudessa näyttelystä kertovat taiteilja Pawel Althamer ja HAMin näyttelypäällikkö Pirkko Siitari. Sisäänkäynti lehdistötilaisuuteen Eteläinen Rautatiekatu 8 klo 9.45 alkaen.

Tilaisuuden jälkeen median edustajilla on mahdollisuus lähteä taiteilijan kanssa lyhyelle ajelulle Althamerin kultaisella bussilla, jolla tehdään näyttelyn aikana retkiä ympäri kaupunkia.

Kansainvälisesti ansioituneen puolalaistaiteilijan Pawel Althamerin (s. 1967) laaja näyttely esittelee hänen monimuotoista ja yllätyksellistä taidettaan kolmelta vuosikymmeneltä. Althamer tekee myös uuden, yhteisötaiteellisen teoksen, jossa kutsuu yleisön kokeilemaan, inspiroitumaan ja tavoittelemaan mielen, kehon ja sielun vapautta. Pawel Althamer: I (am) -näyttely on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely Pohjoismaissa.

Pawel Althamerin näyttelyn nimi I (am) kiteyttää hänen tuotantoaan läpileikkaavan kysymyksen: Kuka minä olen? Keitä me olemme yhdessä? Yhdessä tekeminen on Althamerille keskeinen taiteellisen toiminnan voimavara. Althamer ottaa mukaan niin perheenjäsenensä, naapurinsa, museovieraat kuin yhteiskunnan heikommassa asemassa olevat. Yhteistyöstä syntyy usein veistoksia, taiteilijan omin sanoin toteemeja, jotka ovat jälkiä tapahtuneesta prosessista. Kuvanveistäjän koulutuksen saaneelle taiteilijalle päämääränä ei ole se, miltä lopputulos näyttää. Tärkeintä on leikkiä yhdessä.

Näyttely laajenee museotilan ulkopuolelle Jakomäkeen. Se täydentää taidemuseon monivuotista taidehanketta tässä kaupunginosassa. Taiteilija toteuttaa luovuutta ruokkivia työpajoja jakomäkeläisten nuorten ja koululaisten kanssa. HAMin ja Jakomäen yhdistää Althamerin taideteos kultainen bussi, jolla tehdään näyttelyn aikana retkiä ympäri kaupunkia.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Helsingin taidemuseo HAM
Eteläinen Rautatiekatu 8
00100 Helsinki
Liput
12/10€

Katsotuimmat

Våra tips