Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
17181920212223
24252627282930
1234567
891011121314

Lastentapahtumat

Mediabox: Henna-Riikka Halonen - 12 Yellow Stars

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Syyskuussa Forum Boxissa esillä Henna-Riikka Halosen videoteos 12 Yellow Stars.

Videoteos 12 Yellow Stars on surrealistinen mukaelma EU:n julkaisemasta sarjakuvasta Raspberry Ice Cream War vuodelta 1998, jonka tarkoituksena oli promotoida rajatonta Eurooppaa. Tarinan päähenkilöt, tyttö ja poika löytävät itsensä keskeltä autiomaata kummallisesta maailmasta. Epävarmoina siitä mihin suuntaan kääntyä, vasemmalle vai oikealle, he kohtaavat lopulta oudon aidatun kaupungin. Samaan aikaan nainen ja mies ovat umpikujassa ja eivät pysty ylittämään rajaa. Ponnistellessaan eron kanssa, heidän rasitteenaan ovat sekä sanojen paino että keveys.

Teos pyrkii kuvamaan ihmissuhteen murtumista, kommunikaation hajoamista ja henkilökohtaisten rajojen rakentamista ja ylittymistä jotka itsessään heijastavat myös suurempia poliittisia konflikteja. Se lähestyy intiimillä tasolla globaaleja tarinoita rakkaudesta, pelosta, uskomusten ja kansallisuuksien rajoista.

Henna-Riikka Halonen on monialainen kuvataiteilija joka valmistui taiteen maisteriksi Goldsmiths Collegesta Lontoosta vuonna 2006 ja tekee parhaillaan kuvataiteen tohtorintutkintoa Kuvataideakatemiassa, Helsingissä. Halonen käyttää teoksissaan usein liikkuvaa kuvaa ja sekoittaa monenlaisia historiallisia ja kulttuurisia viittauksia ja lähteitä – testatakseen jännitteitä ihmisten, ympäristön, elävän ja ei elävän välillä, eri tilanteissa ja tiloissa. Hän luo maailmoja ja tarinoita tarinoiden ja tilanteita tilanteiden sisälle, joissa harjoitellaan, sovelletaan ja esitetään uudenlaisia olemisen ja elämisen mahdollisuuksia ja tapoja, käyttäen erilaisia fiktiivisen kerronnan keinoja.

Hän on toteuttanut useita lyhytelokuva hankkeita ja esityksiä Suomessa, Ruotsissa, Irlannissa, Israelissa, Britanniassa ja Ranskassa. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina useilla kansainvälisilla festivaaleilla ja näyttelyissa mm.Rotterdamin elokuva festivaalilla, Sydney Biennalessa 2014, Hayward galleriassa Lontoossa, Lilith Performance Studiossa. Malmössa, Centre Pompidoussa, Pariisissa jne.

www.hennahalonen.com

Lue lisää: http://www.forumbox.fi/fi/mediaboxi/tulevat-mediabox-nayttelyt/

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Forum Box, Mediaboxi
Ruoholahdenranta 3A
00180 Helsinki

Katsotuimmat

Våra tips