Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
17181920212223
2425262728291
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Fingerpori

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Pertti Jarlan luoma omalakinen ihmekaupunki oli suomalaisen huumorin klassikko jo syntyessään, ja tällä hetkellä se sarjakuvamuodossaan viihdyttää yli miljoonaa suomalaista kuutena päivänä viikossa. Nyt tämä sarjakuvasta kansallisteokseksi muodostunut hillitön huumori-ilmiö nousee teatterin lavalle. Näytelmän juoni tarjoilee upouusia vitsejä unohtamatta sarjissivujen tuttujen hahmojen ikimuistoisia klassikkoheittoja. Kaiken sen naurun lomassa katsoja huomaa, että tämän päivän Suomihan muistuttaa jo pelottavan paljon Fingerporin maailmaa.

On kaunis sunnuntaipäivä Fingerporin kaupungissa. Lapset lyövät leikkiä ydinvoimalan pihalla, Jeesus vesijuoksee ja Hitler kalastelee Fingerinlahdella. Idylli kuitenkin rikkoutuu yllättäen, kun Fingerporin kaupunginjohtaja Homelius kutsuu Heimo Vesan puheilleen.

On hätätilanne: Suomen hallitus aikoo pakkoliittää Fingerporin Helsinkiin. Kuntaliitos on estettävä ja hallitus vakuutettava siitä, että Fingerporin omintakeinen väestö ja kulttuuri on säilytettävä itsenäisenä. Heimo Vesa saa tehtäväkseen kuvata Fingerporin elämästä videopäiväkirjan, jolla maanisät vakuutetaan kuntaliitoksen mahdottomuudesta. Fingerpori on Petja Lähteen kirjoittama komedia, joka perustuu Pertti Jarlan suosittuihin sarjakuviin.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Helsingin kaupunginteatteri, Teatteristudio Pasila
Ratamestarinkatu 5
00520 Helsinki
09-394022

Katsotuimmat

Våra tips