Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
17181920212223
2425262728291
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Nukketeatteri Sytkyt: Peukaloisen retket

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Nukketeatteri Sytkyjen lämmin tulkinta Selma Lagerlöfin rakastetusta lastenromaanista nostaa keskiöön luonnon ja eläimet. Nils Holgersson on maalaispoika, joka haluaa vain laiskotella, syödä ja nukkua – sekä kiusata maatilan eläimiä. Kun kotihaltia kutistaa Nilsin eräänä päivänä Peukaloiseksi, joutuu hän elämänsä suurimpaan seikkailuun. Villihanhiparven mukana Peukaloinen matkustaa läpi maan ja saa nähdä ja kokea monia jännittäviä tapahtumia ennen kuin pääsee taas kotiin.

Ruotsalaisen Selma Lagerlöfin lastenromaaniin perustuva nukketeatteriesitys on hurmaava kasvutarina, jossa rajojaan etsivä Nils-poika oppii kunnioittamaan luontoa ja eläimiä. Nukkemaestro Juha Laukkanen esittää rakastetun satuklassikon lämpimänä ja ilahduttavana tulkintana, joka sopii erinomaisesti pienille katsojille, parhaiten 26 -vuotiaille.

Lagerlöfin alkuteos on inspiroinut tekijöitä käsittelemään tulkinnassaan ekologisia teemoja. Esityksessä Peukaloinen putoaa muovijätteen täyttämään Jättiläisen suuhun keskelle Itämerta. "Toiveenamme olisi herätellä pientä yleisöä, vanhempia sekä isovanhempia pohtimaan luonnon arvoa ja merkityksellisyyttä", Laukkanen kertoo.

Liput 5 e, ennakkoilmoittautuminen: aurora.info@espoo.fi

Ajat
Paikka
Lasten kulttuurikeskus Aurora
Järvenperäntie 1–3
02940 Espoo

Katsotuimmat

Våra tips